ABD’de yapılan bir anket, katılımcıların yüzde 64’ünün, sosyal medyanın ülkedeki gidişata olumsuz etkisi olduğunu düşündüğünü ortaya çıkarttı
ABD’de yapılan bir anket kapsamında, katılımcıların yüzde 64’ünün, sosyal medyanın ülkedeki gidişata genellikle olumsuz etki yaptığına inandığı ortaya çıkarıldı.
Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan ankette, katılımcıların yaklaşık üçte ikisini oluşturan büyük bir yüzde, sosyal medya hakkında olumsuz görüş ortaya koydu.
13-19 Temmuz’da yetişkinlerle yapılan ankette, katılımcıların yüzde 64’ü, sosyal medyanın içeriğinin genel olarak yanlış bilgi, nefret ve saldırıdan oluştuğunu ve ülkedeki kutuplaşmayı arttırdığını savunurken, yüzde 25’i tarafsız olduğunu, yüzde 10’u da olumlu etkisi bulunduğu görüşünü kaydetti.
SİYASİ GÖRÜŞ BAKIŞ FARKLILIĞINA NEDEN OLUYOR
Ankette, kendini Demokrat ve Cumhuriyetçi partili olarak tanımlayan katılımcılar arasında, sosyal medyaya bakış farkı da ortaya konuldu.
Cumhuriyetçi partili katılımcılar arasında, sosyal medyanın ülkedeki gidişata olumsuz etkisi olduğuna inananların oranı yüzde 78 çıkarken, Demokrat partililerde bu oran yüzde 53’te kaldı.
Ankete, Pew tarafından oluşturulan Amerika Trendler Paneli (ATP) metodu ile ülke genelinden rastgele davet edilen 10 bin 211 kişinin, internet siteleri üzerinden katıldığı belirtildi.
Pew Araştırma Merkezi’nin geçen yıl yaptığı benzeri bir ankette de Amerikalı yetişkinlerin yüzde 72’sinin, siyasi ve sosyal amaçlı kullanmak üzere en az bir sosyal medya hesabının bulunduğu kaydedilmişti. Çıkan sonuca göre sosyal medya kullanım oranı oldukça yüksek olan ABD de, rahatsız hissetme ve içerikleri tasvip etmeme durumuna rağmen sosyal medyanın bu kadar aktif bir şekilde kullanımı, dijital kökelik ve sosyal medya bağımlılığı gibi çeşitli alt sebeplerle destekleniyor olabilir.
İlk yorum yapan olun