Siber Saldırıların Kazanan Tarafı: Start-Up Şirketleri

 

Yatırımcıların bu yıl siber güvenlik şirketlerine akıttığı para 12,2 milyar dolara ulaştı. Bu rakam, 2020 yılında siber güvenliğe ayrılan miktarı şimdiden 2 milyar dolar geride bırakmış durumda.


Dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen siber saldırılar; benzin boru hatları, hastaneler ve market zincirlerinde işleyişin aksamasına sebep oluyor. Bazı istihbarat teşkilatlarını ise ciddi ölçüde tehlikeye atıyor. Ancak yapılan araştırmalara göre bu durumun bir kazananı var: Siber güvenlik start-up‘ları.

Yatırımcılar, bu yıl şimdiye kadar bulut güvenliği, kimlik doğrulama ve gizlilik koruması gibi ürün ve hizmetler satan start-up’lara 12,2 milyar dolardan fazla para aktardı. Bu rakam, geçen yıl siber güvenlik şirketlerinin topladığı 10,4 milyar doların şimdiden aşıldığı, 2016 yılının toplam hasılatı olan 4,8 milyar doların ise neredeyse üçe katlandığı anlamına geliyor. Siber güvenlik sermayesindeki artışın diğer tüm alanları geride bırakması ayrıca dikkat çeken bir diğer ayrıntı olarak görülüyor.

Dev şirketlere yapılan bir dizi yüksek profilli fidye yazılımı saldırısı, sektörün hızlı yükselişini de beraberinde getiriyor. ABD Başkanı Joe Biden, geçen ay Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldiğinde, diplomatik gündemin üst sıralarında Ruslar tarafından gerçekleştirilen siber saldırılar bulunuyordu. Bu ay ise, Biden yönetimi ve müttefikleri resmen Çin’i bilgisayar korsanlığı yapmakla suçladı.

CISCO: Siber Saldırıya En Açık Sektörler ve Analizleri

Bilgi Güvenliği Hizmetlerine Yapılan Harcamalar 150 Milyar Dolara Ulaşacak


Start up CEO'larına notlar - Digital Age

Şirketler ve hükümetler arasında endişeleri artıran siber saldırılar güvenlik ürünlerine yapılan harcamaların artmasına sebep oluyor. Araştırma şirketi Gartner’a göre, dünya çapında bilgi güvenliği ve ilgili hizmetlere yapılan harcamaların bir yıl öncesine göre yüzde 12 artarak bu yıl 150 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Tüm bunlar, yatırımcıların iştahının kabarmasına ve siber güvenlik şirketlerine yönelmelerine sebep oluyor. PitchBook’a göre, fon toplayan siber güvenlik şirketlerinin ortalama değeri 2020’de 221,8 milyon dolar iken, bu yıl bu rakam 524,1 milyon dolara ulaştı.

Siber Güvenlik Stratejilerindeki Yenilikler Start-Up Şirketlerine Maddi Kazanç Sağlıyor


Start Up Nedir? Start Up ile İlgili Merak Ettiğiniz 5 Kilit Başlık

Bilgisayar korsanlarıyla geliştirdikleri çağdaş stratejilerle mücadele eden start-up şirketleri ise bu durumdan belirgin bir maddi kazanç sağlıyor. Geçmişte, şirketlerin güvenlik sistemleri bir çevreyi güvence altına alma fikrine dayanıyordu. Bu, şirketlerin kurumsal ağlarına erişimin güvenlik duvarları ve diğer yazılımların kurulması yoluyla korunması anlamına geliyordu.

Ancak son birkaç yılda bulut bilişime geçiş, çevreyi ve kurumsal ağlara olan güveni ortadan kaldırdı. Çalışanlar artık uygulamalara, işverenleri tarafından işletilen bir veri merkezi yerine internet üzerinden erişebiliyor. Bu durum, bulut tabanlı güvenlik ve kimlik doğrulamaya odaklanan start-up’lar için yeni bir fırsatın kapısını açmış durumda.

Start-up şirketlerine yönelim gösteren finansman çılgınlığı ise her geçen gün kayda değer bir büyümeye imza atıyor. Yatırımcılar ve yöneticiler, pandeminin ve buna bağlı olarak şirketlerin uzaktan erişim sistemlerine geçişin söz konusu trende ivme kazandırdığı görüşünde.

Kaynak: Siber Bülten
Yazımızı Nasıl Buldunuz?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*