Robotik ve yapay zekanın gelişimi siber sigortacılığı artırdı!

 

Robotik ve yapay zekâda yaşanan gelişmeler, iklimsel değişiklikler ve küresel bazda gözlenen enflasyon artışı gibi etmenler sigortacılığın seyrini belirlerken siber risk ürünleri ve kripto varlıklara yönelik sigorta ürünlerine duyulan ihtiyacın bu yıl artması beklenmekte. Dijitalleşmenin ve uzaktan çalışmanın ışığında gelişen yeni koşulların, bu yıl kişiye özel mikro kişiselleştirilmiş çoktan seçmeli sigorta ürünlerini revaçta tutacağa benziyor.

Sigortacılık Sektöründe 2022 Yılında Değişiklikler Gözlenecek

Finans dünyası gibi sigortacılık sektörü de, iş hayatının hangi yönde ivme kazanacağını belirten işaretler sağlamaya devam ediyor. Girişimciliğin gelişeceği ve girişimci sayısının artmasının bu olumlu yönde hareket eden gelişime katkı sağlayacağa benziyor. Tabii bu durumun teknoloji alanında da önemli yansımaları olacağa benziyor.

Dünyada dijitalleşme ve uzaktan çalışmanın yol açtığı yeni koşullar ışığında, kişiye özel mikro, kişiselleştirilmiş ve çoktan seçmeli sigorta ürünleri popüler hale gelmeyi bekliyor. Kişiselleştirme ve çoktan seçme şu anda girişimciler kadar sigorta şirketlerinin de üzerinde çalıştığı veya satın almaya/kullanmaya hazır olduğu teknolojileri de gerektirmekte. Bu çalışmalar yeni olmamakla birlikte önemini yitirdiğini söylemek de mümkün değil.

Freelance Çalışma Modeli ve Beraberinde Gelen Siber Riskler

Robotik ve yapay zeka çözümlerinin ve hizmetlerinin ön plana çıkması, iklim koşullarının daha detaylı bir değerlendirmeye tabi tutulması bekleniyor. Önümüzdeki dönemde siber risk ürünlerine ilginin daha da artması, kripto varlıklara yönelik çalışmaların yoğunlaşması da bekleniyor. Tamamlayıcı sağlık ve siber güvenlik özellikle çok revaçta; her iki alanda da yüzde 50’ler civarı büyüme beklentisi mevcudiyetini koruyor. BES’teki devlet katkısının yüzde 25’ten yüzde 30’a çıkmasıyla da büyüme beklentilerinin yüksek olması mümkün. Bunun yanı sıra sorumluluk sigortaları ve enerji sigortaları da gittikçe büyüyen sektörler olarak karşımıza çıkıyor.

Kullanıcılar Açık Hedef Haline Geldi

Pandeminin etkisiyle birlikte tüm koşullar göz önüne alındığında, siber risklere karşı kullanıcıların çok açık bir hedef haline geldiğini ve saldırıların arttığını da görmekteyiz. Değişen iş yapış şekilleri, evden çalışma kültürünün yerleşmesinin de farklı risklere zemin hazırladığını biliyoruz. Siber güvenlik açısından yöneticilerin ihmaller karşısında savunmasız ve hazırlıksız kaldığını görüyoruz. Bu durum ise özellikle siber sigortacılık ve yönetici sorumluluk sigortası pazarlarında radikal değişikliklere sebep oldu. İş durması poliçeleri de pandemi içinde yaşadığımız süreçlerden sonra önemini artırdı dememiz de mümkün.

Yazımızı Nasıl Buldunuz?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*