Parola Yöneticisi ile Çevrimiçi Şifreleri Koruma

 

Parola yöneticisi yazılımı, web sitesi parolalarınızı hatırlayarak ve şifreleyerek etkinliklerini güçlendirir. Bu yazılım, siber suçlarla mücadele edebilmek adına tüm bilgisayar kullanıcıları için gerekli bir araçtır. Siber suçlular ile sizin arasında yalnızca parolaların bulunduğunu hatırlamak, durumun ciddiyetini anlatacaktır .


ABD Bilgisayar Acil Durum Müdahale Ekibi (CERT) tarafından yakın zamanda açıklanan bir raporda, güçlü parolaların giderek artan gelişmiş korsanlar karşısında önemli bir savunma aracı olduğunun altı çizildi ve zayıf parolaların ise kullanıcılar arasındaki 1 numaralı güvenlik hatası olduğu bildirildi.

Raporda, zayıf bir parola seçmenin “evinizin giriş kapısını kapatmak, fakat kilitlememek” ile benzer bir durum olduğu ifade edildi. Bu davranış, mali ve kişisel bilgilerinizin yanlış ellere geçmesi riskini artırıyor ve CERT de parola yönetiminin en karmaşık parolaları bile takip etmek konusunda en etkili yollardan biri olduğunu belirtiyor.

Şifreleri Hedef Alan Kaba Kuvvet Saldırısı Nedir ?

Numara ve simgelerin kullanıldığı uzun, tahmin edilemez parolalar, en iyi güvenlik korumasını sunar. Ancak, bunların hatırlanması genellikle imkansızdır ve işte bu nedenle bir parola yöneticisi kullanmak önemli hale gelir. Parola yönetimi yazılımı, korsanlığa karşı koruma sağlayan benzersiz ve etkili parolalar da oluşturabilir. Nihayetinde hatırlamanız gereken tek parola yazılımın kendi parolasıdır.

Parola Yöneticisinin Genel Özellikleri Nelerdir?


Farklı yönetim araçları, çeşitli güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için bir dizi özellik sunar:

  • Masaüstü parola yöneticisi, bilgisayarın sabit sürücüsünde bulunur ve yalnızca o bilgisayarı korur.
  • Taşınabilir bir yönetici ise akıllı telefonunuz, tabletiniz ve diğer taşınabilir cihazlarınızla eşitlenir.
  • Çok etkenli kimlik doğrulama yazılımı, parola yöneticisine parmak izi, akıllı kart, USB sürücüsü ve bir parolayla erişmenizi sağlar.

Doğru parola yönetimi yazılımını seçmeyle ilgili bazı faydalı ipuçlarını burada bulabilirsiniz:

  • Güçlü şifreleme özelliğine sahip olan yazılımı seçin.
  • Parolanızı unutmanız durumunda yardımcı olacak bir kilitleme özelliği arayın.
  • İşler yolunda gitmediğinde tedarikçinin size yardımcı olması amacıyla telefon, e-posta veya sohbet gibi yollardan hangisiyle ulaşacağını öğrenin.
  • Yazılımın kimlik hırsızlığı koruması sunup sunmadığını ve diğer kötü amaçlı davranışlara karşı korumak için başka önlemler alıp almadığını kontrol edin.
  • Yazılımı kullanarak rahat olun. Kullanımının kolay olup olmadığını kendinize sorun.
  • Maliyetleri ve faydaları hesaplayın. Tam donanımlı bir parola yönetimi paketi elbette en üstün çözümü sunar, ancak ilginizi ölçmek üzere deneme sürümü olarak indirebileceğiniz ücretsiz parola yöneticisi uygulamaları da bulunmaktadır. Belirli tedarikçiler, asgari düzeyde bir ön ödeme ücreti veya yinelenen ücret karşılığında eksiksiz özellik paketi sunar.

Ne tür bir parola yönetimi yazılımı seçerseniz seçin, verileriniz her zaman yakalanabileceğinden halka açık ağlar üzerinden bu yazılıma erişmekten kaçının. Parola yöneticileri, günlük olarak kullanıldığında İnternetteki en gizli ve hassas bilgilerinizin güvenceye alınmasına yardımcı olan, kullanışlı bir çözümdür.

 

Yazımızı Nasıl Buldunuz?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*