KAYNAK KOD ANALİZİ HİZMETİ

 

Kod Analizi hizmeti ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Yazımızın içeriğinde kapsamlı açıklamaya ulaşacaksanız. Bilişim Hizmetlerinde mutlaka bir uzmana danışılması gerektiğini unutmayın. Kod Analizi hizmetleri için mail adresimizden, lütfen bize ulaşın.


Bir yazılım uygulamasının güvenlik analizini yapmak için otomatik tarama, manuel ve otomatik güvenlik testleri, statik analiz ve manuel kod inceleme gibi teknikler vardır. Tabii ki, bu tekniklerin kör noktaları, güçlü ve zayıf yönleri vardır. Her yazılım uygulaması farklıdır. Bu nedenle uygulamada güvenliği sağlamak için en uygun maliyet tekniklerini kullanarak “birleşik” yaklaşımı uygulamak doğru bir tercih olacaktır.

Kaynak Kod Analizi Hizmetinde Ne Yapıyoruz ?


Bir yazılımı çalıştırmadan yazılımın kaynak kodunda yer alan olası hataları bulmak ve yazılımın kodlama kurallarına uygunluğunu test etmek için kullanılan yöntemler statik kod analizi olarak adlandırılır. Kaynak kod analiziyle yazılım geliştirme sürecinde kodun yazılım açısından uygunluğuna ve mantıksal açıdan doğruluğuna bakılmaktadır. Ayrıca kaynak kod analiziyle yazılım bileşenleri güvenli yazılım geliştirme kuralları açısından da incelenmekte ve yazılım için zafiyet oluşturacak içerikler temizlenmektedir. Statik kod analiz biçimi, yapısı, içeriği veya belgelerine dayalı bir sistem veya bileşen değerlendirilmesi sürecidir.

Güvenli bir kod incelemesi yedi güvenlik mekanizmasına veya alana odaklanmaktadır. Güvenli bir kod incelemesi bu alanların her birinde kaynak kodunun sağlamlığı konusunda yazılım geliştiricileri bilgilendirmelidir:

  • Doğrulama
  • Yetkilendirme
  • Oturum yönetimi
  • Veri doğrulama
  • Hata işleme
  • Loglama
  • Şifreleme

Modern statik analiz araçları ile verdiğimiz “Kaynak Kod Analizi Hizmeti” kapsamında; daha çabuk, güvenilir ve düşük bir maliyetle uygulamanın zafiyetlerini ortaya çıkarmasından dolayı yaptığımız statik analizlerde “Otomatik kaynak kod analizini” tercih etmekteyiz.

Kaynak Kod Analizi Hizmeti’nin Güvenliğe Etkisi Nedir ?


Kaynak kod analizi süreci uzun ve zorlu bir süreçtir. Özellikle klasik güvenlik kontrolleri ile ortaya çıkarılması zor olan güvenlik zafiyetleri, kaynak kodların detaylı bir şekilde incelenmesi ile bulunabilmektedir.

Kaynak kod analizi yazılımın herhangi bir aşamasında yapılabilir. Fakat yaygınlaştırma (deployment) aşamasından önce yapılması güvenlik açıklarını ve kalite kusurlarını tespit etmek ve düzeltmek için yararlı olacaktır. Bu işlem maliyet ve zaman açısından da tasarruf sağlayacaktır.

Statik kod analizi sürecinde yazılımcının geliştirdiği kaynak kodundaki zafiyetleri görmesi ve bu zafiyetleri düzeltmesi ile birlikte yazılımcı tecrübe kazanmış olmaktadır. Bu şekilde yazılımcı eksiklerini görmüş ve bunları giderme konusunda eğitilmiş olacaktır.

Mantıksal zafiyetler ve uygulamanın yaygınlaştırıldığı ortamlardaki zafiyetlerin tespiti için kara kutu ve sızma testleri toplam güvenliğin sağlanması açısından göz ardı edilmemelidir.

Detaylı Bilgi ve Fiyatlandırma İçin: info@cemalmetehayirli.com.tr adresinden bana ulaşabilirsiniz.

 

Yazımızı Nasıl Buldunuz?