Hindistan’da hükümeti devirme planı yapmakla suçlanan bir grup Hintli eylemcinin bilgisayarlarına aleyhlerinde delil olarak kullanılabilecek sahte kanıtlar yerleştirildi.
Zararlı yazılım yükleme yoluyla gerçekleştirilen operasyonun arkasında İsrailli teknoloji firmalarının olduğu iddia ediliyor.
ABD’li adli bilişim şirketi Arsenal Consulting’in araştırmasına göre söz konusu 16 aktivistten biri, Maocu bir isyancı grubu Hindistan Başbakanı Narendra Modi’ye suikast düzenlemeye çağırdığı iddia edilen Rona Wilson.
Rapora göre kimliği belirsiz bir saldırgan Wilson’a ait bir dizüstü bilgisayara sızmak için kötü amaçlı yazılım kullandı ve bilgisayara Wilson’ın aleyhinde kullanılabilecek belgeler yükledi. Aktivistlere yardım etmeyi teklif eden dokuz kişiye de NetWire yazılımı tarafından kötü amaçlı yazılım gönderildi. Üç kişinin de İsrailli casus yazılım firması NSO Group’a ait olan ve yalnızca hükümetlere satılan Pegasus yazılımı ile hedef alındığı öne sürüldü.
Raporda, “Bu, Arsenal’in bu zamana kadar “delillerle oynama”ya ilişkin olarak karşılaştığı en ciddi davalardan biri.” ifadesi kullanıldı. Pegasus, casus yazılımının cep telefonu kullanıcılarının WhatsApp görüşmelerine ve potansiyel olarak diğer kişisel veri biçimlerine erişim sağladığının ortaya çıkmasının ardından, ABD’de sosyal medya devi Facebook’un açtığı bir davayla halihazırda tartışma konusu.
BANGLADEŞ’E DE CASUSLUK EKİPMANI SATMIŞ
Yakın tarihte Bangladeş’in de vatandaşların cep telefonlarını hacklemek için kullanılabilecek İsrail yapımı gözetim ekipmanı satın aldığı bildirilmişti. Söz konusu ekipmanın, Bangladeş’in İsrail’le diplomatik ilişkisi olmamasına rağmen satın alındığı ve anlaşmanın Macaristan’da İsrailli istihbarat uzmanları tarafından eğitilen Bangkok merkezli bir aracı ve Bangladeşli askeri istihbarat görevlileri aracılığıyla yapıldığı belirtiliyor.
İsrailli haber sitesi 972mag’e göre İsrail, son dönemde dünyanın en baskıcı hükümetlerine silah ve casusluk ekipmanı ihraç ediyor, ancak söz konusu ticaret hakkında resmi bilgi vermekten kaçınıyor. Haberde, “Listede Güney Afrika’daki apartheid rejimi, Arjantin’deki askeri cunta, Bosna soykırımı sırasındaki Sırp ordusu ve ülkede soykırımın gerçekleştiği dönemdeki Ruanda bulunuyor.” ifadeleri kullanıldı.
İlk yorum yapan olun