Belnet, DDOS Saldırısının Hedefi Oldu

 

Belçika’da resmi kurumların internet sağlayıcısı Belnet, geniş çaplı bir DDoS saldırısının hedefi oldu. Gerçekleştirilen siber saldırı nedeniyle çoğu resmi kurumun internet ve kurum içi hizmetleri kilitlendi.


Belçika internet sağlayıcı şirketi Belnet, geçtiğimiz günlerde geniş kapsamlı bir siber saldırının hedefi olduğunu açıkladı.

Filistin Merkezli Hack Operasyonuna Türkiye’de Eklendi

Ülkede parlamento, üniversiteler ve bilim kuruluşları gerçekleştirilen eş zamanlı saldırı sonucu ağır hasar aldı. Saldırılar ülkede resmi kurumlara internet hizmeti sağlayan Belnet’e düzenlendi. Belnet yaptığı açıklamada, “Geniş çaplı bir saldırının kurbanı olduk” ifadelerini kullandı.

Belnet: “DDOS Saldırısına Uğradık Ancak Belge Hırsızlığı Olmadı”


Belnet yetkileri yaptığı açıklamada “Dağıtılmış Hizmet Reddi” (DDoS – distributed denial of service) saldırılarının hedefi olduklarını açıkladı. Belnet, gerçekleştirilen siber saldırıda, bekgelerin hedef alınmadığını ve şu an için saldırı sonucunda herhangi bir belge çalınmadığını belirtti.

Saldırı nedeniyle Belnet müşterilerinin, bir kısmının ya da tamamının internete erişimde sorun yaşadığı; bazı kurumlarda saldırının etkilerinin 2 gün sürdüğü aktarıldı.

Yapılan siber saldırı sonrası Valonya-Brüksel Federasyon Parlamentosu’nın toplantılarına da ara verildi. Sistemin çökmesi nedeniyle oturumlar askıya alındı.

Belnet: “Saldırganların Kimliği Henüz Tespit Edilemedi”


Belnet, DDOS saldırısından aşı ve test merkezlerinin de etkilendiğini belirtirken, saldırıyı kimin düzenlediğinin henüz tespit edemediğini açıklamasında belirtti.

Öte yandan Yeşiller Partisi milletvekili Wouter De Vriendt, saldırının arkasında Çin’in olabileceğini dile getirerek, siber saldırı faili olarak Çin’i hedef gösterdi. Milletvekili Wouter De Vriendt’in Çin’i hedef olarak göstermesinin arkasında ise Belçika’da Dış İlişkiler Komitesinin aynı gün içinde Çin’in “Uygur politikasının” ele alınacağı bir toplantı düzenleyecek olması ve saldırının aynı güne denk gelmesinin bir tesadüf olamayacağı düşünülüyor.

DDOS Saldırısı Nedir?


İnternet sunucularının aynı anda verebileceği hizmet sayısı sınırlıdır. Bu nedenle saldırganlar sunuculara çok fazla sayıda sahte istek göndererek, sistemde bir kilitlenmeye yol açarlar. Böylece aşırı isteklere yetişemeyen sistem bir süre sonra gerçek isteklere yanıt veremez hale gelir.

Sistemlerinize, farklı kaynaklardan birçok sayıda ve aynı anda gelen isteklerin bütünü DDOS saldırısı olarak tanımlanmaktadır. Sistemin kaldırabileceği yükün çok üzerinde gelen anlık istekler  ile sistem yorulur ve cevap veremez hale getirilir. Bunun yanı sıra, doğrudan sistemin kendisini yormak yerine, firmaya gelen internet hattı dondurularak da sistemin erişilebilirliği hedef alınabilir.

DDOS Saldırıları Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin: DOS/DDOS Testi yazımıza bakınız.

 

Yazımızı Nasıl Buldunuz?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*